MUZICĂ // MUZICĂ // MUZICĂ // MUZICĂ // MUZICĂ // MUZICĂ // MUZICĂ // MUZICĂ // MUZICĂ // MUZICĂ // MUZICĂ // MUZICĂ

Zack Zack Zack (AT) // 23 IUNIE

Din Viena la Călărași: formația Zack Zack Zack, duo format din Yiğit Bakkalbaşi und Cemgil Demirtaş, vine la Festivalul Dunării. Muzica lor are un sound fresh, care nu ține cont de granițele dintre genuri (și nici dintre țări, am adăuga noi): sintetizatorul întâlnește ritmurile orientale, omagiu adus rădăcinilor turcești ale membrilor formației, în piese hipnotice perfecte pentru nopți de dans în Parcul Central.

„Plăcut de @Radio Guerrilla”

AZUR (RO) // 23 IUNIE

Azur este o formație înființată la Brăila, în anii ‘80. Cel mai probabil le-ai ascultat piesele și nu știai că sunt ale lor, pentru că trupa care a reinventat – „Lololo!” – muzica lăutărească cu infuzii de pop și ritmuri balcanice a semnat șlagăre de nelipsit la nunți și petrekeri. Câteva: „Cenușăreasa”, „Regina nopții, „Mona (Se mărită Mona)”, „Mai întoarce, Doamne, roata”, „Fata de pe plajă”.

Ne întâlnim cu ei la Festivalul Dunării, pe Plaja Tineretului, între 23-25 iunie. Ia-i cu tine și pe ai tăi, sigur se vor bucura că trupa pe care au ascultat-o la party-uri optzeciste și nouăzeciste este acum trending pe TikTok.

PLASTICPHONIA (AT) // 24 IUNIE

Te-ai gândit vreodată că plasticul din ape poate deveni muzică?

"Plasticphonia" este un proiect muzical inovator creat de Crystn Hunt Akron [Austria], artistă care își îmbină abilitățile de compozitoare, producătoare și artistă vizuală pentru a crea o experiență audiovizuală unică. Proiectul ei combină sunetele făcute din plasticul colectat din ape (inclusiv din Dunăre) cu muzica electronică și generează un peisaj sonor fascinant și profund.

"Plasticphonia" este un comentariu puternic asupra impactului pe care deșeurile de plastic îl au asupra apelor.

CHILLERA (UA) // 24 IUNIE

Imaginează-ți că ești pe o plajă, că simți briza, că miroase a mare, a sărat și a natură și că în fundal, pe lângă valuri și rumoarea caracteristică verii se aude o mixtură de chitări surf și efecte dub, cu o tentă electronică. Și-acum nu-ți mai imagina nimic, pentru că Chillera, trio din Odesa, Ucraina, vine la Festivalul Dunării cu un peisaj sonor complex, inspirat de natură.

BALKAN TAKSIM (RO) // 24 IUNIE

Balkan Taksim vin la Festivalul Dunării și își urcă pe scenă ritmul, rădăcinile și sufletul balcanic. Piesele lor? Un amestec excelent de muzică contemporană cu voci și sonorități din zonă. Instrumentele tradiționale și ritmurile carpatice le transformă soundul într-unul inconfundabil. 'Ținea dragostea tot anu'' ne spun băieții într-un cântec. Noi zicem că o să fie dragoste de-acum înainte, că o să dureze ani și că o să înceapă pe Plaja Tineretului, în Călărași, între 23-25 iunie.

PAULINA (RO) // 24 IUNIE

Cântă pop cu influențe balcanice, îmbină ritmurile nouăzeciste cu sunetul manelelor din zonă, ne lasă cu gura căscată și ne face să dansăm de parcă nu ne vede nimeni. Muzica ei hipnotizează, sfidează orice fel de etichetă și dacă e un gen, e sigur genul nostru.
©2023 Festivalul Dunării - Toate drepturile rezervate