23-25 June 2023

Danube
Festival

Călărași
Parcul Central &
Plaja Mare

În 2023, Călărașiul devine capitala europeană a Dunării.

Mic, liniștit, cu străzi trasate după o schemă simplă și cu case vechi care respiră istorie, Călărașiul luat la pas te poate surprinde într-un mod plăcut. Fiind un oraș aflat pe malul Dunării, faleza este un obiectiv de neratat pentru o plimbare de seară: este veselă și plină cu flori și verdeață, dar și cu încărcătură istorică: vei descoperi o serie de statui reprezentând figuri emblematice din istoria noastră.

Dacă îți plac apa și soarele, te poți bucura de Dunăre, de brațele și de canalele dintre insulele sale, alegând o plimbare cu barca: poți vizita ruinele cetății bizantine Păcuiul lui Soare, aflate pe insula cu același nume.
Dar Dunărea îți oferă motiv de relaxare chiar și în mijlocul orașului Călărași: Parcul Central și vizavi, peste apă, Plaja Mare, care te întâmpină cu nisip fin și îmbietor, locul ideal pentru... Festivalul Dunării!

Între 23 și 25 iunie ne adunăm la Călărași, în Parcul Central și pe Plaja Mare, să descoperim ce ne oferă fluviul care ne unește și să ne luăm angajamentul pentru un viitor #CuApeleCurate. Ne strângem din toate țările dunărene pentru a învăța împreună cum și de ce este important să îl protejăm.

©2023 Danube Festival - All Rights Reserved